Grafika na přání-objednávky!!




AKTUÁLNĚ

OMLUVTE MĚ PROSÍM ZE TŘÍDĚNÍ. ^^

MÁM MÁLO ČASU KVŮLI VŠ.

Listen to KPOP, It feels good



5 centimetrů za sekundu - RECENZE + ONLINE CZ*

26. července 2013 v 10:32 | beepinka |  Anime online

-5 centimetrů za sekundu-

Režie: Shinkai Makoto
Rok uvedení: 2007
Trvání: 22min/ep
Žánry: drama, romantické, Slice of Life



Děj:
Ve třech částech pozorujeme dospívání Takakiho a to, jak se vyrovnává s osudem, který mu nejprve přinesl dokonalou dívku a pak ho od ní všemi silami odtrhával.
První ,,Kapitola sakurových květů" vypráví jak se Takaki seznámil s Akari, která přestoupila do stejné třídy rok po něm, stali se nejlepšími přáteli a doufali v krásnou budoucnost i na střední škole, dokud se Akari kvůli práci rodičů nemusela na konci základní školy opět odstěhovat. Přesto si spolu vydrželi psát a když po roce nastane chvíle, kdy se mají od sebe vzdálit ještě více, rozhodne se třináctiletý Takaki podstoupit dlouhou cestu, aby se s kamarádkou možná naposledy setkal. Přes všechny obtíže dorazí, mohou si tak říci vše, co napsat nemohli, a jejich vztah vyvrcholí polibkem pod zasněženou sakurou. Ráno se však musejí rozloučit s jediným přáním: aby spolu mohli zase někdy vidět kvetoucí sakury jako na začátku.


Druhá epizoda ,,Kosmonaut" představuje Takakiho na konci střední školy, píšícího každý den zprávy, které nemá komu poslat, protože s Akari dávno ztratil spojení. Moc nemluví a nejraději je sám, ale přesto je milý na svou spolužačku Kanae. Ta je do něj tajně zamilovaná, ale když se mu konečně odhodlá vyznat, dojde jí, že on přítomnost vůbec nevnímá a dívá se někam daleko a do budoucnosti, takže se ho vzdá.


Třetí díl ,,5 centimetrů za sekundu" už ukazuje člověka pohlceného zoufalstvím z nevyplněného snu. Takaki bydlí sám a jediné, co dělá, je, že pracuje, čte, spí a hlavně ještě stále sní o své víle. Ta se mezi tím připravuje na svatbu a vypadá to, že vztah s Takakim je pro ni jen krásná vzpomínka. Takaki se na konec rozhodne s prací přestat, protože nic nemá smysl, ale jednou se na železničním přejezdu mine s někým povědomým. Když se otočí, výhled mu zakryje projíždějící vlak. Je možné, že se ti dva ještě někdy setkají?



Akari: Hele...říká se,že je to pět centimetrů za sekundu.
Takaki: Co tím myslíš?
Akari: Rychlost,jakou padají okvětní lístky sakur...pět centimetrů za sekundu.

__________________________
Můj názor:
(SPOILER!)
Velmi podařené dílo.
Mně osobně se nejvíce líbila první část - Kapitola sakurových květů,kde
se po dlouhé útrpné cestě vlakem konečně Takaki setkal s Akirou.
Velmi mě drásá,že to bylo naposledy,co se viděli. Kéž by to mělo
pokračování a ti dva se opět shledali a byl by zde šťastný konec,jako v
pohádce. Jejich první (a poslední) polibek pod sakurou byl nádherný.
Nicméně nebyl pod krásnou rozkvetlou sakurou,ale pod smutnou sněhem pokrytou
sakurou. Nic jim zkrátka nepřálo být spolu.
Druhou kapitolu jsem neprožívala tolik,jako první,nicméně Kanae mi bylo líto.
A třetí kapitola...ten konec...proč?!><
Ti dva se míjeli (určitě to byla Akira)..Takaki se otočil,ale
výhled mu zakryl vlak a tak nemohl Akiru spatřit. Když vlak
projel,už tam nebyla. Proč? Proč tam nezůstala?:( Však se taky
otočila..Konec mě opravdu dostal. Asi to bylo i tou písní.
Velmi jsem si u toho pobrečela.
-Opravdu doporučuji!-

__________________________
AMV:
__________________________

ONLINE:


beepinka*
 

3 lidé ohodnotili tento článek.

Komentáře

1 Penny Yuzuki Mizu Daiyamondo Penny Yuzuki Mizu Daiyamondo | Web | 26. července 2013 v 11:11 | Reagovat

To anime je bozi, ja sama pri nem uplne brecela xD A trideni se zucastnim ^^ (Nemelo by se nic stat s internetem) A Azusa je z K-on ^^

2 Ryuu L Ryuu L | Web | 26. července 2013 v 11:50 | Reagovat

toto anime bolo tak nádherné ♥
^__^ milujem tie gify ktoré si sem z neho dala ♥ :3

3 Yumi-chan15 Yumi-chan15 | Web | 26. července 2013 v 12:39 | Reagovat

Ty gifky mluví za vše jako to videjko. Moc ráda se na to podívám, musím to vidět! :D

4 Bumbík :3 Bumbík :3 | 26. července 2013 v 12:43 | Reagovat

o tomto mi hovorila kamoška no nevedela som ako sa to volá idem to pozerať nyáán! :3

5 Karin_Kim55 Karin_Kim55 | Web | 26. července 2013 v 13:44 | Reagovat

to vypadá zajímavě.. opravdu pěkný a neobvyklí příběh.. možná že se na to někdy podívám.. ;))

6 S c a r s S c a r s | Web | 26. července 2013 v 14:00 | Reagovat

ahh, na tohle anime jsem donutila koukat i kámošku a i přestože do anime nikdy nebyla odvázaná, obě jsme ten ten konec ořvaly. Bylo fakt smutný a je škoda, jak se celý ten děj vyvíjel :(

7 Reita-chan Reita-chan | Web | 26. července 2013 v 15:15 | Reagovat

woha to si musím pozrieť :D idem na to :D

8 Green Green | Web | 26. července 2013 v 15:45 | Reagovat

to som ešte nevidela, ale určite sa na to pozriem :D

9 Yunho-chan Yunho-chan | Web | 26. července 2013 v 16:36 | Reagovat

wowowo toje al epekné páni je to nádherné anime idem si to pozieť zajalo ma to :)

10 magicmax magicmax | Web | 26. července 2013 v 16:59 | Reagovat

Na to jsme sem mněli dívat když byly poslední dny ve škole.

11 misaki-kaoru misaki-kaoru | Web | 26. července 2013 v 18:43 | Reagovat

Na tohle jsem se chtěla kouknout už hodně dávno jen jsem se k tomu nikdy pořádně nedokopala... Ale vypadá to jako skvělý film, takže to budu muset brzo napravit a kouknout se ^^

12 *Mary-chan* <33 *Mary-chan* <33 | Web | 26. července 2013 v 18:56 | Reagovat

sice jsem se na to chtěla už dávno podívat, ale uskutečním to až teď :D to amv a ta písnička k tomu, komentáře, že jste to obrečeli...cítím, že já to celé prořvu určitě :'D, jelikož počítám s velmi smutným koncem....

13 Yumi-chan15 Yumi-chan15 | Web | 26. července 2013 v 19:38 | Reagovat

Gomenasai za spam xD
Tak už jsem to viděla, konec celkem smutný ikdyž přijatelný. Kdo ví co by se stalo, kdyby tam zůstala jak by ten vlak odjel :((

14 Aya Evans Aya Evans | Web | 26. července 2013 v 22:17 | Reagovat

Druhá recenze za týden na tohle. :D Musím ale říct, že tahle mi dala teda mnohem mnohem víc. :O Je to skvěle napsané..
O tomhle filmu (?) jsem slyšela, tedy spíš viděla picty, ale nějak jsem nevěděla, jak se jmenuje, ale zrovna i v tomhle týdnu jsem to zjistila nějak přes fb nebo tak... :D Vypadá to fakt krásně, zaujala mě grafika. Doufám, že se k tomu někdy dostanu..

15 Nana-san (ナナ) Nana-san (ナナ) | Web | 27. července 2013 v 9:31 | Reagovat

Ahoj na mojom blogu je dôležité oznámenie pre affká, prosím prečítaj si ho.
_
Tento film mám stiahnutý, ale ešte som si ho nepozrela xD

16 Ryu^^ Ryu^^ | Web | 27. července 2013 v 9:51 | Reagovat

Neznám... Hned si napíšu do seznamu! ^^

17 magicmax magicmax | Web | 27. července 2013 v 11:59 | Reagovat

To mi přípomíná že  nejviší budova v Americe rostla čtyři patra za týden. Jinak je to lépe animované než pokémon ale k němu se ani takový spůsob animace nehodí.

18 Miya Miya | Web | 27. července 2013 v 12:31 | Reagovat

Tie gify k tomu sú úžasné! *-* Nikdy som o tom nepočula, mňa asi tiež najviac zaujala tá jednotka.

19 Yasuko-chán Yasuko-chán | Web | 27. července 2013 v 15:26 | Reagovat

Mě málem rozbrečelo i AMWčko X.X neee to nesmím vidět! -_- ikdyž tolik chci:'D
Úkaz toho, že anime nemá jen šťastné konce.... pfff:/

20 Bumbík :3 Bumbík :3 | 27. července 2013 v 15:50 | Reagovat

hned článok pod tým som venovala tej anime ;)

21 Yunho-chan Yunho-chan | Web | 27. července 2013 v 16:02 | Reagovat

moc sami to páči veľmi ale pozrela som si iba dve časti čvera teras idem na tretiu teším sa :)

22 Saki Saki | Web | 27. července 2013 v 18:05 | Reagovat

Grrr…a já jsem to pořád ještě neviděla >.<

23 Saku-chan Saku-chan | E-mail | Web | 27. července 2013 v 18:30 | Reagovat

Néé zrovna mi tu hraje Sadness and Sorrow!  >.< A teď je mi ještě divně! No..určitě to musí být pěkný anime,ale smutný!!! XD A já...nemám náladu zase řvát,takže to nechám...na jindy XD

24 Kira*Yume Kira*Yume | E-mail | Web | 27. července 2013 v 22:29 | Reagovat

Áááá, proč to má tak málo dílů. TT^TT
Děj je strašně krásně vymyšlený. Určitě se na to časem podívám. :D
A AMV je sakra smutný! Hrála u toho strašně krásná píseň. :3 :DD

25 naoki-keiko naoki-keiko | Web | 30. července 2013 v 11:38 | Reagovat

O tom anime jsem již slyšela, viděla jsem i amv, a tuším asi o co jde, přiznávám se, že to asi nedám, páč tyhlety anime ve mně vždy zanechávají smutek, což já nechci...no jo, já zbabělec ^^

26 Nataly ^^ Nataly ^^ | Web | 30. července 2013 v 13:10 | Reagovat

Ouu pááni, toto by som si mala pozrieť.. Už len tá recenzia ma zaujala.. =3

27 j-vip j-vip | Web | 30. července 2013 v 14:55 | Reagovat

aj mne sa ten bozk páčil :3 bolo to rozkošné :) film mal krásny dej, ale prevedenie sa mi nepáčilo. Celý film ma strašne nudil. Nepáčila sa mi kresba postáv- scenérie boli dokonalé!!!!!! Celkovo film ma vôbec nezaujal :)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama

B.A.P Yes sir!


__________________________________________________